Montage av ventilationsaggregat

november 18, 2012 at 10:37 Andreas

Ok, vi fick leverans av ventilationsaggregatet för ett tag sedan men jag har inte hunnit göra så mycket mer än så med aggregatet. Jag hade i och för sig beställt ett aggregat med uttag för spisfläktsug som jag hade tänkt att koppla in platonmattan på. När leveransen kom så var det ett “vanligt” aggregat utan denna koppling. Efter lite konversation med killen som jag beställde aggregatet av så i princip garanterade han att detta aggregat skulle vara bättre för mitt system. Well, jag hoppas att han talar sanning och att han vet vad han pratar om.

image

Eftersom jag inte vill ha aggregatet hängandes på en innervägg så har jag konstruerat ett litet stativ som jag kan ställa det på. Stativet byggde jag av metalprofiler och fyrkantsrör som jag sedan popnitade ihop. Enkelt men funktionellt… Golvet i pannrummet är dock inte helt jämt så en viss justeringsmöjlighet var jag tvungen att bygga in i stativet och för att göra detta så drog jag helt sonika två muttrar på ett M6-gängad stång och en justeringsskruv ovanpå detta. Fyrkantsrören står på justeringsskruven och de två muttrarna agerar tass mot underlaget. Utöver detta så satte jag några gummidämpare mot stativet för att minska eventuellt stomljud mot golvet.

image

Jag satte fast en regel mot väggen för att kunna dra fast aggregatet på ett schysst sätt. Detta är inte tänkt att hålla någon tyngd utan endast att se till att aggregatet mot förmodan inte kan tippa.

Posted in: Ventilation

Tags: