Målning klar!

juli 31, 2012 at 11:52 Andreas

Sådär, nu är de två större rummen på övervåningen färdigmålade. :) Tyvärr är det lite risigt med bilder från detta moments färdigställande. Den enda bild jag har där illustrerar mängden färg och spackel som har gått åt under den senaste veckan.

image

Posted in: TV-rum | Sovrum

Tags:

Spackling och slipning

juli 26, 2012 at 11:45 Andreas

Det här momentet är inte mitt favoritmoment. Av denna anledning har jag lejt bort det i stor utsträckning, men nu mitt i sommaren är det väldigt svårt att få tag på våra hantverkare. Nåväl, mindre klaga mer jobba så går det nog fint.

De senaste dagarna har varit ganska mycket jobb med att spackla, slipa och sätta microlit. Till det senare fick jag hjälp från svärfar att göra då jag tyckte att det verkade svårt att göra det själv.

image image

image

Posted in: TV-rum | Sovrum

Tags:

Mer gips

juli 20, 2012 at 11:31 Andreas

Även dessa dagar (18,19 och 20:e juli) fick jag hjälp från Pappa som tog ledigt från sin skärgårdssemester för vår skull. :) Det började med att vi åkte och inhandlade gips som behövdes för de två rummen. Väl hemma stod pappa på släpet och hivade upp en gipsskiva till mig som jag tog emot och lade på hög på garagetaket. Efter typ en 25 gipsskivor a 27 kg var både jag och pappa rätt slut i både armar, ben och rygg. Efter detta var det bara att plocka fram skruvomaten och köra upp gips för fulla muggar.

Förtst ut var taket i rummet på baksidan.

image

image image

Sen var det dags för att gipsa de väggar som inte var gipsade i rummet på framsidan.

image image

Och därefter var det gipsning av rummet på baksidan som gällde.

Posted in: Sovrum | TV-rum

Tags: