Kakling av badrum!

april 30, 2012 at 9:47 Andreas

Sedan förra inlägget har det varit ganska mycket småpill med t.ex. lister och gardiner och vändor till tippen. Arbetet har absolut inte legat nere, det är bara det att det inte finns något större värde i att lägga upp bilder på vilka kartonger jag har kastat på tippen. :)

Nu i dessa dagar kommer plattsättaren som gummar upp badrummet och sedan kaklar upp det. Det ska bli fantastiskt skoj att se badrummet ta sin slutgiltiga form.

image 

Nu ser badrummet ut som en enda stor reklampelare för LIP. Det är i alla fall spärrskiktet som sitter på plats nu.

image

Första raden kakel sätter man tydligen på mitten efter en avvägd linje.

image

Sådär ser det ut när kaklet börjar hamna på plats. :)

Posted in: Badrum nederplan

Tags:

Mer gips i badrummet.

april 8, 2012 at 12:02 Andreas

Jag upptäckte att jag har väldigt ont om gips och det är ruskigt tajt om jag kan gipsa allt i badrummet utan att handla nytt. En liten inventering först och sen resursplanering. Följer jag detta slaviskt ska nog dagen löpa på fint. :)

IMG_0895

image

Såhär ser det ut i taket innan gipsningens början. Förpreppat med rör för belysning och en rejäl taksänkning. Den vita balken i bilden är en stålbalk som avgör hur mycket taket måste sänkas. Tyvärr blir det totalt sett 95 mm lägre takhöjd på denna operation.

IMG_0898

Och såhär ser det ut någon dag senare när jag har fått upp skivan (med lite hjälp från svärfar) och dessutom spacklat lite.

Posted in: Badrum nederplan

Tags:

Funktionell tvättstuga!

april 2, 2012 at 11:49 Andreas

I dagarna har vi haft vår VVS-nisse på besök och han har kopplat vatten i tvättstugan åt oss. Dessutom har jag jobbat med att slutgiltigt montera skåpen där de ska vara. Eftersom jag hade glömt att göra hål till platonmattan så var det bara till att montera bort skåpen och fixa hålen. :( Tänk den dag då man bara behöver göra jobbet en gång.

IMG_0886 IMG_0880

Pss… Säg inget till min fru om att jag använde vår nya bänk i tvättstugan som arbetsbord. ;) Jag var tvungen att fräsa lite i dörrkarmen för att kunna få den på plats igen nu när rören sitter där.

IMG_0887

Posted in: Tvättstuga

Tags: