Trädgårdsarbete…

mars 25, 2012 at 11:43 Andreas

Idag fick vi hjälp av en kompis att beskära vårt äppelträd. Eftersom det inte hade blivit omhändertaget på länge blev det ganska rejält nedklippt. Om jag inte hade haft någon som vetav hur man skulle göra så hade jag aldrig vågat klippa såhär mycket.

IMG_0864

Posted in:

Tags:

Mer trumbygge och gipsning i badrummet.

mars 22, 2012 at 9:31 Andreas

Efter samtal med killen som ska sätta kakel och våtspärr i badrummet så körde vi lite hänglen och livremm när det gäller våtrumsgips. Enligt nya branchstandarder sedan 2012 behövs tydligen inte våtrumsgips alls, men vi körde det ändå i duschhörnan där det är som mest utsatt. Under de senaste dagarna har jag byggt vidare på badrummet och satt lite gips också.

IMG_0855 IMG_0856

Utöver dessa gipsskivor så blev den lilla trumman som gömmer de vertikala rören klar idag också. Jag lyckades ganska bra med att få den så liten som möjligt.IMG_0860 IMG_0861

Trumma kring ventilationsrör i badrum.

mars 21, 2012 at 9:33 Andreas

Nu är det dags att gömma rören och bygga lite OSB kring dessa. Samma fokus som tidigare, att sno så lite utrymme som möjligt från badrummet, vilket gör att jag använder mig av 45*45mm trekantslist för att komma så nära rören som möjligt.

IMG_0851

IMG_0852 

Sådärja… Gips på undersidan och OSB på framsidan som vetter mot dörren. Det behövs igentligen inte OSB där men för att hålla ihop lådan tyckte jag att det kändes som en vettig idé.