Mer foder kring fönster och dörrar.

februari 28, 2012 at 11:21 Andreas

Det gäller ju att utnyttja tiden man har till sitt förfogande om man vill bli klar med renoveringen innan pensionen. Idag efter jobbet blev det lite småpill med foder kring fönster och dörrar. Det stora fönstret blev lite pyssligt då det inte fanns tillräckligt långa foder att köpa i handeln varpå jag var tvungen att skarva dem. Lates är en god vän som kommer hjälpa mig att dölja detta senare. (hoppas jag i alla fall)

IMG_0797 IMG_0796

Posted in: Nedervåning | Fönster

Tags:

Äntligen fogning i entren.

februari 27, 2012 at 10:19 Andreas

Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och fogat golvet i entren. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte med men jag väntade på tok för länge med att torka rent plattorna efter att ha applicerat fogen. Resultatet i slutändan blev bra men jag fick slita som en gnu för att få bort all fog från plattorna. Den lånade svampen som man tvättar plattorna med är inte sig lik längre. :) Tur att det finns bygghandlare där man kan köpa nya saker när man sabbar dem. :)

IMG_0794

Posted in: Nedervåning | golv

Tags:

Trumma runt vattenrör i entren.

februari 26, 2012 at 10:14 Andreas

Det har länge stört mig att entren inte är klar och en av de saker som jag måste göras är att bygga en trumma runt vattenrören som går igenom entren. På grund av att jag inte vill ha en vattenfylld trumma ifall något rör skulle springa läck sätter jag en våtrumsspärr längst ner i trumman och ett rör ut från botten. På så vis kan man snabbt upptäcka ifall det blir ett läckage i denna trumma.

IMG_0787IMG_0790IMG_0789IMG_0784IMG_0792

Olika stadier på trumman och bild på våtrumsskiktet (1:a strykningen av 3) inkl. rör som sticker ut från trumman.

Posted in: Nedervåning | Entre

Tags: