Tvättmöjligheter igen… :)

januari 17, 2012 at 9:42 Andreas

Idag har vi äntligen återfått lyxen att tvätta kläder i vårt egna hem. Det har varit en tid nu under arbetet med tvättstugan som vi inte har haft den lyxen. Det tar man och kommer säkert ta för givet att man gör vilket är helt naturligt i dagens Sverige, men utifrån vårt renoveringsperspektiv är vi väldigt glada över att ha kopplat in tvättmaskinen och torktumlaren igen.

 

IMG_0663

Vi har samtidigt passat på att fylla tvättstugan med färg och allt annat bråte från garaget. Det är rätt kyligt ute och det finns en risk att färgen fryser i garaget vilket vi verkligen inte vill.

Posted in: Tvättstuga

Tags:

Sätta golv i tvättstuga och entré!

januari 5, 2012 at 10:34 Andreas

Idag smäller det. Jag får hjälp av min snälla farbror som har större erfarenhet att sätta klinker än vad jag har med denna del. I och med att flytspacklingen av tvättstugan blev preusisk jämn så misstänkte jag att detta skulle behövas och det hade jag faktiskt rätt i…

image

Vi började med att lägga ut en rad på varje håll och se till att dessa är riktigt bra i linje mot varandra och att de ligger i våg. Bara detta visade sig vara lite klurigt då det var lite si och så med flytspacklingen som sagt.

image

Några timmar senare såg det ut såhär lovande. Dock så hade vi den värsta puckeln i golvet kvar att jobba med. För att komma förbi denna utan att det skulle synas på det färdiga resultatet vad jag tvungen att kapa “lite” på en platta undertill.

image

Det kan väl inte vara mer än 3 mm, eller hur? :) Aja, platterna är ju nästan en cm tjocka så det är ingen fara på taket så länge det inte syns sen när golvet är klart. Jag saknar tyvärr bilder på det också, men min farbror satte också golv i entrén samtidigt…

image image

Posted in: Nedervåning | Entre | golv

Tags:

Inför golv i tvättstugan…

januari 3, 2012 at 10:07 Andreas

Ok, nu är det bråda dagar. Jag vill sätta igång och sätta klinker i tvättstugan och jag kan få hjälp från min farbror med detta om några dagar. Inför detta behövs gips på väggarna och ett våtrumsskikt på golvet.

image image

Ok, det är mycket skit som hamnar i verktygslådorna, men i det här fallet kom faktiskt en del av bråten till användning. Eftersom det snart ska kladdas med våtrumsskikt på golvet funkar det ju inte så bra om det ligger kablar där. Så, vips sitter de på väggarna istället. :)

image

Sådär, våtrumsduk i anslutningen golv-vägg c:a 10 cm upp på väggen borde göra tricket.

image

Efter det så drog jag på ett par lager med flytande tätskikt. Tanken är ju inte att tvättstugan ska vara ett fullvärdigt våtutrymme, därmed så kan vi nöja oss med att bara dra upp våtrummsspärren en liten bit på väggarna. Detta är en av fördelarna med att inte ha en golvbrunn i tvättstugan.