Trumma runt bergvärmerör i tvättstuga

december 31, 2011 at 3:04 Andreas

Idag är det nyårsafton och vi ska ha en väldigt trevlig kväll hos några goda vänner. Detta hindrar ju dock mig inte att fixa lite i tvättstugan innan. Festligheterna börjar ju först på sen eftermiddag så lite borde man ju hinna…

Eftersom tiden var ganska knapp så blev det ett ganska enkelt uppdrag idag, nämligen trumman runt bergvärmerören i taket i tvättstugan.

image

Jag började med några 45x45 reglar för att bygga en karm och sen några läktbitar för att ha något att skruva gipset i. Efter lite pyssel och gipsande på detta så blev det ett rätt OK resultat som jag tror kommer se fint ut med lite spackel på sedan.

image

Posted in: Nedervåning | Tvättstuga

Tags:

Projekt tvättstuga

december 30, 2011 at 11:30 Andreas

Igår införskaffades gips och OSB till tvättstugan så att den kan färdigställas. Idag började arbetet med att snickra ihop den och jag fick lite hjälp från Rickard med detta. :)

IMG_0627

Såhär var utgångsläget på morgonen när jag började på efter lite städning. Det första som jag gjorde var att förhöja platonuppviken något för att inte luftintagen ska hamna för långt ner mot golvet när väl övergolvet är på plats.

IMG_0628

IMG_0629

Såhär såg det i alla fall ut innan vi började gipsa. Det är ju i och för sig en varm vägg mot grannens hus, men av hänsyn till dem så tänkte jag att det dämpar lite ljud i alla fall så att de slipper höra vår tvättmaskin in i sitt vardagsrum.

Posted in: Nedervåning | Tvättstuga

Tags:

Mer kök.

december 28, 2011 at 11:16 Andreas

Fokus den stunder som har funnits mellan julfirande och sånt är att få upp köket i ett fungerade skick där man kan få upp saker i skåpen. Eftersom vi hade en kyl/frys tidigare och nu ska ha två stycken så har jag blvit tvungen att bygga om ett städskåp till ett överskåp. Tyvärr har noblessa valt att ta vårt kök ur kollektionen varpå allt blivit mycket bökigare.

Efter en halv dags pyssel fick jag ett nytt överskåp sånär som på luckan som jag ännu inte har fixat. Det är inget jag vågar göra själv eftersom jag inte har tillräckligt bra verktyg för att kapa en skåplucka utan flisor. Jag tror jag låter folket på krauta göra det någon dag i deras monstersåg. :)

IMG_0624

Den nya kylen och frysen ser otroligt fina ut i köket i alla fall.

IMG_0626

Posted in: Nedervåning | Kök

Tags: