Ventilerat var det här…

november 27, 2011 at 10:08 Andreas

Well, tanken var ju inte att jag skulle ha någon ventilation där i taket men nöden har ju ingen lag. För att kunna koppla ihop elrören som ligger ovan taket var jag tvungen att borra hål i taket. Med hjälp av bilder på bygget så kunde jag något sånär hitta var skarven var och trycka ihop den. Felet jag hade gjort första gången var att jag inte hade använt någon eltejp i skarven utan bara tryckt ihop rören i ett skarvrör. Upplevelsebaserad inlärning vet jag en som skulle kalla detta för…

IMG_0548

IMG_0550

Vi har i alla fall kommit så långt med golvet nu att vi kan börja sätta in delar av köket. Det ska bli en riktig lyx att ha en köksbänk med rinnande vatten. Det känns som om vi snart ansluter oss till resten av den civilicerade världen i och med denna del av huset.

 IMG_0552

Posted in: Nedervåning | Kök | golv

Tags:

Golv och värmestyrning

november 26, 2011 at 10:00 Andreas

Oj, vilken härlig känsla att få börja lägga golvet… Jag fick assistans av pappa idag också och jag bad honom om hjälp att koppla in värmeregleringen så att det skulle bli en dräglig temperatur på nedervåningen. Från att ha varit lite kallt och ruggigt på nedervåningen så är det nu typ 21-22 grader. Det är helt underbart om man bara ska slappa, men när man har på sig ett par snickarbyxor är det på tok för varmt.

IMG_0542 

Det är tydligen inte riktigt min vecka… När vi skulle börja dra elkabel från vardagsrummet in i pannrummet så gick en skarv på ett elrör isär varpå jag troligtvis måste såga upp hål i nya innertaket för att fixa det. :( Surt är bara förnamnet på detta.

Posted in: Nedervåning | Golvvärme | golv

Tags:

Äntligen värme!

november 25, 2011 at 9:54 Andreas

Idag har vvs-killarna varit på plats igen. De kunde inte komma tidigare vilket är förklarligt när de håller till i södertälje vilket är bra många mil härifrån…

Det hela är faktiskt helt otroligt. Jag hittade ju felet i onsdags och nu när de kommer så funkar maskinaset! Snacka om att stå med byxorna nere och kännas sig som en koplett idiot. Hur svårt kan det vara? Är en sak som har vatten i sig inte tät bör det ju komma ut vatten. Sist jag tittade så är vatten blött och det är således ganska lätt att upptäcka ifall min plugg som jag använde inte var tät i onsdags. Jag kontrollerade givetvis att det var torrt som fnöske runt pluggen varpå den enda slutsatsen var att deras maskin inte funkar som den ska.

Well, surt är det i alla fall. Det positiva i kråksången är att vi nu har värme på nedervåningen och kan nu änligen börja lägga golv på nedervåningen!

Posted in: Golvvärme | Nedervåning

Tags: