Paket! (1/2)

oktober 31, 2011 at 9:16 Andreas

Idag har äntligen spottarna och drivdonen till dessa kommit. Jag är glatt överraskad över hur de ser ut, de kommer sitta som smäck i taket på nedervåningen.

Xerolight Omeo 3x3W Xerolight Yabba 3w

Här är de, den vänstra heter Omeo och har 3x1w. Den högra heter Yabba och har en diod på 3w och ska ha en spridning på 45 grader. Bägge ska ha ett varmvitt sken på 2900 K och är av fabrikatet XeroLight.

 

Pappa var förbi en sväng och hjälpte mig att flytta på tvättmaskinen och torktumlaren också. När vi väl höll på att flytta dem provisoriskt kom vi på att man faktiskt skulle kunna koppla in dem lite provisoriskt också. Det skulle ju inte skada precis. :) Innan vi flyttade på maskinerna blev det en våd platonmatta som de ska stå på. Det var denna som gjorde det sjukt svårt att flytta på tvättmaskinen själv… Det skulle vara surt att förstöra den nya fina platonmattan.

IMG_0453

Rullstolsrampen borta.

oktober 30, 2011 at 7:08 Andreas

Idag på förmiddagen satte jag igång med gjutning för att plocka bort rampen mellan hallen och vardagsrummet. En regel och lite tätningar av platon fogband fick duga fint för att hålla flytspacklet på plats. Därefter var det bara till att vispa till flytspacklet och hälla i.

IMG_0442 IMG_0443

Spackel i

IMG_0448

Färdigt resultat. Det sprack lite på kanten och jag tror inte att det är Sveriges mest stabila konstruktion, dock så är den garanterat stabil nog för att bära upp den utbredda lasten som kommer sedan i och med 50 mm isoleringsskivor samt 14 mm trägolv.

Lördagsskoj…

oktober 29, 2011 at 10:20 Andreas

Dagens mission  var att slänga allt skräp på tippen. Efter 1 timmas och 20 minuters intensivt slängande tillsammans med Dan så var släpet tomt igen. Efter detta begav det sig hem igen med ett litet stop hemma hos Dan och May för fika och hälsa på min lille knodd som fick leka med May under tiden vi slängde skräp. Min kos styrde därefter hem och Efraim fick hänga kvar med Dan och May för att åka på äventyr till Angarn. Väl hemma satte jag och pappa platon i badrummet och kopplade därefter in fläkten till mattan. Nu var spänningens ögonblick, ska det vara tillräckligt tätt för att suga luft på alla planerade ställen?

 

IMG_0439 IMG_0438

Fram med en rökflaska och kontrollera sugpunkterna. Jag är lite osäker på hur mycket det ska suga, men det är tydligt att det suger luft i dessa punkter vilket borde tyda på en korrekt installation av mattan.

Lite senare på kvällen, när Efraim hade somnat, satte jag igen dörren i badrummet och fixade iordning med vattenrören som ska komma ut ur väggen också.

IMG_0440

Posted in: Badrum nederplan | Platonmatta

Tags: