Hur i... ?

september 30, 2011 at 2:24 Andreas
Oväntat besök i badrumskraternIgår efter att vi hade haft hantverkarna på plats hade de glömt kvar ett husdjur. I kratern där de hade bilat satt en liten groda. Tur att jag såg den innan jag började gjuta.

Posted in:

Tags:

VVS och ännu mer bilarbete…

september 29, 2011 at 10:53 Andreas

När vvs-killarna dök upp sedan så uppdagades det att det behövdes ytterligare bilningsarbete. Bland annat så fanns det ingen möjlighet att ansluta avloppet från tvättstugan på golvbrunnen i garaget utan ett hål måste tas upp från köket också.

IMG_0315

Efter lite pusslande lyckades både killarna som skulle bila och vvs-killarna komma hem till oss samtidigt och bila det sista. Nu sitter avloppen där så fint och hålen stora som bombkratrar är desvärre kvar.

Posted in: Kök

Tags: , ,

Bärande balk i köket

september 23, 2011 at 11:06 Andreas

När vi rev taket i köket satt det två stycken reglar a 2x5 tum i taket. Dessa var endast spikade uppåt i taket med ganska tätt mellanrum. Vår bedömning av läget var att de omöjligt kunde vara el del av den bärande konstuktionen och tog därmed ner dem. När jag sedan började tänka så blev jag lite nervös ändå. Det har ursprungligen stått en vägg som har burit upp en del tyngd där, men nu finns inget som tar lasten från vårt nuvarande sovrum. Vi har planer på att vårt nuvarande sovrum ska bli tvrum och i och med detta finns det en möjlighet till hoppande och skuttande barn/ungdomar…

Med allt detta i åtake kontaktade jag en konstruktör som kom och tittade på bygget. Han rekommenderade att vi skulle bygga en bakl av tre stycken 2x5 tum av hållfasthetsklass C30. Efter lite letande utan lycka så konsulterades konstruktören igen och han konstaterade att K24 dög bra.

Sag och gjort så hjälpte pappa och Mats mig med att snickra ihop denna regel och att sätta upp den.

IMG_0306

Nu är golvet uppe i vårt sovrum stumt vilket känns väldigt bra. Det var ingen fara hållfasthetsmässigt att köra utan balk, men i och med att vi ska ha gipstak där vi inte vill ha några sprickor så tror jag inte att det hade funkat att köra utan balk…

Posted in: Kök

Tags: ,