Mer demolering på undervåningen

augusti 28, 2011 at 11:30 Andreas

IMG_6179

Vi har precis tagit det där med öppen planlösning ett steg längre. Att sitta på muggen och kunna titta ut i köket är väl fräscht? ;) Under den här processen ar rivning upptäcker vi att väggen som vi håller på att ta bort är bärande. :( Oups! Nu får vi ta oss en funderar på hur vi gör detta. Upp med en temporär regel för att stötta taket och sedan klura på en permanent lösning.

Posted in:

Tags:

Demoleringsarbete på nedervåningen

augusti 27, 2011 at 11:23 Andreas

Nu är dagen äntligen här då vi kan börja på att fixa nedervåningen. Det är lite panik att försöka göra det så fort som möjligt då vi måste klippa radiatorslingan för att kunna lägga platonmatta och värmegolv.

IMG_6153

Hursomhellst, tak i vrum ska ner då elektrikerna ska upp och dra el i alla tak. Så gott som alla tak på nedervåningen ska reglas ner med 45 mm och därefter 13 mm gips. I luftspalten som blir så finns det plats för elrör och spottar på vissa ställen.

IMG_6155

IMG_6167

Närnäst är det kökets tur att demonteras. Det lilla som är kvar packas ner och därefter är det bara att skriva ner köksskåpen från väggarna och härbärgera dessa i garaget.,.

IMG_0271

Efter några timmars intensivt jobb har också taket i köket börja komma ner och de fina elinstallationerna kommer fram. Notera den fina imkanalen som helt saknar brandskydd. Den ryker så ska här åka in en riktig imkanal som klarar 15 minuters brand.

Dränering

augusti 25, 2011 at 12:43 Andreas

Idag har dräneringen påbörjats. Jag är lite sugen på att be dem att inte fylla igen hålet, det vore väldigt coolt med en egen vallgrav. Fast… Det skulle ju i sånt fall vara på bekostnad av nedervåningen och resten av huset, så jag hoppar nog över det.

Det är i alla fall ett duktigt hål de har grävt, det är typ en 2,5 – 3 meter djupt. Inget man vill snubbla ner i direkt :)

 IMG_0268

 IMG_0263

 IMG_0265

IMG_0267

Posted in:

Tags: