Fasad, tappat-räkningen-dagen

juli 23, 2011 at 3:00 Andreas

Undervåningen är reglad, isolerad och pappad. Vi behöver göra samma sak på övervåningen innan vi kan gå vidare med nedervåningen. :( Det hade varit rätt nice att göra klart den och få lite moralboost nu. Men, icke!

IMG_6055

IMG_6056

Det som händer nu är att ställningen urban kommer fram. Tur att man inte är höjdrätt… Eller, jo, det är jag ju. Gaaa… :( Ställningen vinglar störtskönt under fötterna även om den är stabil för att vara en ställning. Jag föredrar helt enkelt att ha fast mark under mina tassar. Tack kära Stina för att du reglade runt fönstrerna när jag fegade ur. ;)

IMG_6068

Klätterapan Lukas kommer och hjälper till också. :) Regling klar och nu är det isolering som gäller. Det ser faktiskt rätt mysigt ut med den gula isoleringen. Ungefär som om huset ska sova riktigt skönt och har dragit upp täcket över huvudet.

IMG_6076

Det var lite av ett konststycke att sätta vindpappen på övervåningen.

Posted in:

Tags:

Fasad, dag fem

juli 17, 2011 at 4:54 Andreas

Ännu har jag koll på dagarna. Idag blev vi klara med fasaden ovan vårt garage också. Det har flytit på lite bättre dessa dagar vilket känns skönt.

 IMG_5921

Spikpistol är fantastiska saker men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. :)

IMG_5922

Nästan alla horisontella regnar på plats.

IMG_5923 

…Och så lite 45 mm isolering mellan reglarna.

IMG_5924

Vindpapp över det och därefter panelen…

IMG_5933

… det är en tydlig arbetsfördelning här. Pappa jobbar och jag står och tittar. ;)

Posted in:

Tags:

Fasad, dag tre

juli 16, 2011 at 4:45 Andreas

Idag blev vi äntligen klar med baksidan. :) Det hela går sjukt mycket långsammare än vad jag hade kunnat föreställa mig. Aja, det är väl bara att bryta ihop och gå vidare? ;)

IMG_5918

Posted in:

Tags: