Huset bekänner färg…

mars 18, 2011 at 3:57 Andreas

Nu börjar det bli lite knivigt. När bastu… nej, entren revs uppdagades att elektrikern har missat hela utbildningen om hur man drar el. Elen är dragen med lösa FK-kablar på väggen högst upp mot taket. Inte trevligt.

IMG_5606

Vad värre är att vi också har noterat en märklig lukt när vi har kommit in i huset. Det visade sig efter att ha anlitat mälarsanering att det finns fukt i bottenplattan som tränger upp och bryter ner pappen under trägolvet. Vår farhåga om mögel var som tur var inte korrekt, men problemet med fukten är ändå rätt illa…

Som grädde på moset har vi också haft stora svårigheter att få varmt i huset. Det är tydligen som så att radiatorerna i huset är förväntar sig vatten på en 80 grader eller ngt sånt. I och med att det är en bergvärmepump installerad i huset så har denna temperatur blivit som mest 50 grader. Summan av allt detta är att det saknas en 40% värmekapacitet för att få beräknad värme i huset… Detta måste givetvis också lösas.

Well, humöret är ju inte på topp i och med alla dessa “överraskningar” som huset har bjudit på… :(

Posted in: Elektricitet | Värme | Fukt

Tags:

Nuvarande status

mars 2, 2011 at 2:49 Andreas

Jo, det finns en del att göra. Här kommer lite bilder på på hur det såg ut när vi flyttade in…

IMG_5584

Jodusörru, det är ingen bastu utan vår entre. Tills vidare i alla fall.

3Q9J88U724VQNOLH_3QJ2FC80R0FBUV1M_____resize_s_800_0[1]

Liten bild på området och vårt sköna roströda hus.

Posted in: General

Tags: